Update

Het is gewoon al bijna 2 maanden geleden dat ik blogde. Het leven vliegt, springt, raast, valt en kabbelt voort. Niet noodzakelijk in die volgorde.
We hebben een 6jarige in huis sinds 3 november en een 18maander sinds 6 december. Echt fantastisch, elk op hun manier.

Anna
Is groter geworden. Niet als een zachte helling, maar met een plotse sprong. Ze klinkt “volwassener” en haar gedachtengang is rijper, slimmer, kwieker.
Leest geweldig goed en geniet ervan om haar kunnen te tonen. We nemen nu ook leesboekjes op haar maat mee van de bib.
Was nog nooit de splitskampioen (ik splits 8 in 6 en…), tot vorige week. En fier dat ze was. En hoe fijn dat wij net het weekend ervoor met korte, speelse splitsoefeningen waren begonnen.
Ziet er keistoer uit met haar rode punkbroek, zwarte botten en zwarte t-shirt. God save the queen!
Is lief voor haar broer. Als ik even niet in de buurt ben, kuist ze zijn snotneus af. En dat is iets, want snot van een ander is voor ons Anna zowat het vieste van de wereld. “IEUW”, zou zij zeggen.

Seppe
Is nog altijd mini. Ergens onderaan de curves, gok ik.
Bij hem is de ontdekking van woorden de grote sprong voorwaarts.
Gaan we in bad? Mama komt terug. Anna is daar. Doe je pamper maar in de vuilbak. Ga jij een boekje halen? Met je lepel, Seppe! Neen, Seppe, niet doen! Ik ga je komen pakken! Geef een kusje aan papa. Allemaal erg duidelijk dat hij dit perfect verstaat.
Poesj, ba (bal), mama, papa, Anna, daaag, tje (lichtje), bad, daan (gedaan), eppe (helpen of Seppe)…tot zover zijn woordenschat. We zijn hongerig naar meer.
Maakt elke dag wel iets kapot. Een bakje voor het gft, een bord uit plastiek, een koffietas, een smartfoon van 300€, een boek, een kunstwerk door zijn zus gemaakt, …
Is gek op zijn zus. Hoe melig dit ook klinkt, mijn weke moederhart smelt. Toen Anna vanavond in de badkamer een crise kreeg omdat ze zich moest uitkleden, ging hij er bijzitten op zijn hurkje en wreef hij over haar haar en zei vragend”Anna?”.
Is verslaafd aan tandenborstels. Bijten en poetsen! Dat het mannetje een tand of 4 tegelijk krijgt, zal er ook wel voor iets tussenzitten.
Leest elke avond een verhaaltje, op schoot bij zijn moeder.

Opa
Is ziek. Erg ziek, maar niet besmettelijk. Sommige ziektes zijn niet erg, maar wel besmettelijk. Zoals een valling, legde ik haar uit. Maar andere ziektes zijn wel erg, maar  niet besmettelijk. Zo legde ik het haar uit toen ze een dagje bij opa ging en ze toch wat ongerust was.
Vandaag vertelde ik dat opa 2 daagjes in het ziekenhuis bleef. Ze gingen hem vandaag medicamenten geven waardoor hij zich echt niet goed zou voelen en daarom bleef hij even in het ziekenhuis. Ze zag dat opa gisteren huilde, maar ging er niet dieper op in.
Ik vind dat opa’s 95 jaar moeten worden.

Oma
heeft een ziekenhuisbed in de living. Dat is de max, want met die knopjes kan je het bed echt héél hoog zetten. Experimenteren met het bed is het tofste als je je zelf in dat bed ligt. Met oma gaat het stilletjesaan beter. De rug die talloze keren baby’s optilde, kindjes droeg, met boodschappen voor 5 zeulde, is een beetje versleten. Maar niets dat een rugchirurg niet kan oplossen.

Vader
Is intussen bijna 3 maanden getrouwd met moeder. Werkt veel, keiveel.

Ikzelf
Geniet van mijn gezin en mijn job.
Kan bij momenten mijn kinderen opeten. Ik zou beginnen met de teentjes van Seppe en de schoudertjes van Anna.
Kan bij momenten mijn kinderen achter het behang plakken, maar we hebben geen behang.
Blijf elke avond te lang op om naar de Slimste Mens te kijken.
Ga vaker bloggen.

Advertenties

2 gedachtes over “Update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s