Kindermuziek

Beste lezende ouders,

Wat nu volgt, is een regelrecht promopraatje voor één van de meest fantastische dingen die ik de laatste maanden kocht. En ik verdien hier niks mee, neen, ik doe dit omdat ik erg echt van overtuigd dat jullie dit fantastische ding ook moeten leren kennen.

Het gaat om de CD/boekje van Jan De Smet die heet “Steek je vinger in de lucht”.

Iedereen met kleine kinderen heeft wel eens binnenmonds gemompeld “oh, neen, niet weeral” als de kroost voor de zoveelste keer de cd met kinderliedjes wil horen. Soms zeggen we het gewoon luidop tegen diezelfde kroost: “neen, nu niet, nu is het muziek die mama en papa graag horen“.
De liedjes op de cd zijn vertalingen en bewerkingen van oude kinderliedjes die Woody Guthrie in de jaren 50 schreef. Frank Vanderlinden vertaalde. De nummers swingen (alles goed) of klinken juist heel bluesachtig (droog bed). De tekst is heel goed te verstaan en nodigt uit tot meezingen (dat hebben wij niet bij de Kapitein).  

Lenen of kopen, die handel!

Advertenties

2 gedachtes over “Kindermuziek

  1. Hoi Nele, hebben wij al jaren, maar de onze zijn ook al een beetje ouder, hé. Wij kwelen echter ook lekker mee met de kapitein, met StuBru en met “Dag vreemde man” (de favoriet van Myrthe)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s