School

Anna heeft de kaap van 2,5 jaar overschreden. Officieel mag ze naar school. Het is nog even wachten op het volgende instapmoment, dat is op 6 juni. Dat is D-day, voor onze meid, die dan een kleutertje wordt.

We lezen al boekjes over school en ze weet de school ook al zijn. We namen al een kijkje op de speelplaats. Ze weet ook dat Ada, Pierre en Ina niet meer naar de creche komen, omdat ze naar school gaan.

Volgende vrijdag mogen we een uurtje gaan kennismaken met de juf en de klasgenootjes. Mama en papa mogen mee.

Ik ben zo benieuwd!

Moeders en vaders van schoolgaande jeugd, hebben jullie tips of raadgevingen? Wat is aan te raden met zo’n kleutertje? Wat zou je nooit meer opnieuw doen? Wat zit er in het boektasje? Eten jullie kindjes warm op school? En eten ze echt? slapen ze nog ’s middags? En is het echt waar dat ze ’s avonds geen sjiek niet meer waard zijn?

Advertenties

7 gedachtes over “School

 1. Hier is 6 juni ook de grote dag. Komende maandag mogen wij eens gaan kennismaken. Ben heel benieuwd hoe dat allemaal gaat verlopen!

 2. Gaat ze meteen volle dagen of in het begin halve dagen?
  KleineVent ging meteen volle dagen. Op de zijn school is er wel een slaapklasje en daar deed hij elke middag toch een dutje. wij gaven hem dus zijn knuffel mee in zijn boekentas, koek en fruit en reservekleertjes voor je weet maar nooit. KleineVent bleef warm eten op school. Bij de warmetertjes is er op zijn school nog veel begeleiding, dus zo waren we zeker dat hij effectief at.
  Wat bij ons goed hielp was een soort schematje thuis dat aangaf hoe zijn dag eruit zag en wanneer hij ons terug zag.
  ’s Avonds was hij wel moe, maar dat hij geen sjiek meer waard was, zo erg was het niet.
  Succes met de grote stap. Wij wachten nog tot september.

 3. ooh, spannend, maar het gaat zo vlot verlopen!

  ze slapen daar echt goed, ik heb de knuffel + tutje van de creche mee overgeheveld naar de slaapklas.
  leonie is ook de eerste dag -heel even- in de opvang gebleven, om de routine te kweken.
  de woensdag gaan ze naar de oma’s, rustdagje halverwege de week en dat doet wel deugd, ze zijn inderdaad wel meer moe, meer buiten spelen en al die nieuwe prikkels.
  in de boekentas: fruit + koekje+ ietske voor in de opvang, bij ons is dat de drinkbus en een boterhammetje. smiddags eet leonie warm en er is inderdaad veel begeleiding. de grote kindjes helpen de kleintjes! super! (en leuk, op hun website kan je de menu raadplegen)

  ik heb alleen maar lof over die school, echt waar, elke dag ben ik zo blij over de manier van werken, de sfeer, de leerkrachten en de directeur.

  en, nog heel even, anna, en theo is ook van de partij in de muizenklas!

  (bel gerust, he, als je nog met practische vraagjes zit)

 4. Hannah (nu 3,5) is vorig jaar na hemelvaart gestart. We hebben haar direct volledige dagen laten gaan; ze mocht in de namiddag (van 13u tot 15u) slapen en dat heeft ze tot een half jaar geleden elke middag gedaan op school. Hierdoor was er ’s avonds meestal wel nog iets mee te doen (behalve de maandag) en was het ook te doen om haar tot half vijf in de naschoolse opvang te laten. We hebben ervoor geopteerd om haar de woensdag niet naar school te laten gaan. Zo kon ze wat recuperen. Na de zomer is ze wel volledige dagen beginnen gaan.
  Ze had een schat van een juf want voor Hannah was 2 dingen redelijk problematisch: de drukke speelplaats en de refter. Dankzij de juf verloopt dit nu zonder problemen en eet ze ’s middags flink warm.

 5. Spannend! Maar ook: heel leuk!

  Nora en Marie eten warm op school en ik vind dat dus geweldig. Het maakt de avondrush iets minder druk: niet meteen moeten koken maar gewoon gauw een boterham eten en bovendien eten die van mij toch weinig als ze moe zijn. Zou dan ook zonde zijn van het eten.

  En moe zijn ze toch wel, zeker die eerste weken. Bij ons kunnen ze in theorie wel slapen: in de klas zelf op een matras afgeschermd met houten wanden van de rest van de klas… en van bijna 30 andere peuters. In de praktijk slaapt Marie dus niet, uiteraard. Maar als er bij jullie een aparte slaapzaal is: super!

  En wat er in de boekentas moet, hangt af van de school en zullen ze op de infodag wel zeggen. Hangt ervanaf of ze daar mogen/moeten drinken of dat ze van thuis een drankje mogen meebrengen enz.

  Nog een kleine tip: http://www.klasse.be/ouders/24810/vertelkaart-voor-kleuters/ Een vertelkaart voor peuters. Omdat ze uit zichzelf vaak weinig vertellen in begin. Bij Marie werkte dit heel goed!

 6. 6 Juni, dat is nu maandag al! Veel succes lieve Anna!
  Lune wordt 2.5 in juli, dus bij ons is de grote stap voor in september. Wij zijn een tijdje geleden naar de open klasdag geweest en ze zag het al helemaal zitten, dat schoolgaan. Wij hebben toen ook die vertelkaart gekregen en die gebruiken wij hier nu al dikwijls om haar vertrouwd te maken met het schooljargon. (juffrouw, klasje, boekentas…) Bij ons helaas geen slaapklasje en geen warm eten.. dus dat zal wat zoeken worden. Maar dat zijn alleen maar meer geldige excuses voor de mama om vroeger te stoppen op het werk ;-)
  Geniet nog van jullie lang weekend en veel succes met de eerste schooldag! Ik kijk al uit naar de fiere boekentas foto’s! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s