Snotties

Ik ben ervan overtuigd dat Moeder Natuur zich vergist heeft. Ze is namelijk vergeten om borelingen en babies de natuurlijke gave van het snuiten mee te geven. Je ziet het piepkleine neusje van je ukje vol snot zitten en het enige dat je kan doen is het overtollige ervan vegen. Of in de weer gaan met een neuspeer, een ding dat door diezelfde uk het equivalent is van een marteltuig (af te leiden aan de hoeveelheid geproduceerde decibels).

Het merendeel van die gele en groene en heldere smurrie blijft dus gewoon in dat neusje zitten. Die miljarden bacterieën zingen luidkeels “…en we gaan nog niet naar huis, belange niet, belange niet…”.

Maar stel je voor dat die boreling – met de zelfde evidentie als zijn duim naar zijn mond brengen – zijn wijsvingertje naar zijn ene neusvleugeltje zou brengen en krachtig zou kunnen snuiten… Dat zou toch de max zijn! Winters zouden niet langer synoniem zijn voor snotseizoen.

Anna heeft het pas sinds kort echt onder de knie, en dan nog alleen als ze echt zin heeft. Want de zin “Kom, ik ga uw snotties pakken” betekent voor haar nog te vaak “Ik ga nu keihard weglopen”.

Snotties pakken…

 

Kijk, papa, dikke snotties!

Advertenties

3 gedachtes over “Snotties

  1. Ik heb eigenlijk heimwee naar de tijd dat ik nog zelf op de “neusbeestjes” van dochterlief moest jagen. Nu snuit ze gewoon overal en passant haar neus in: de kleertjes van haar pop, de sjaal van haar moeder, plaids, gordijnen, beddengoed en – top of the bill – wc papier waarmee ze net ervoor haar kont heeft afgeveegd (mijn reflexen worden nogal op de proef gesteld ;)).

  2. ieeeeew! Papa mag wel wat meer interesse tonen :-)
    En als het snuiten niet genoeg is: spoelen met zout water, in zo’n plastieken fleske! Tranen en gekrijs, maar als het gedaan is: opluchting en verbazing over de hoeveelheid vies snot in zo ’n klein neuzeke.

  3. “snotties”, wat een leuk woord, ga ik ook inlassen :-)
    (ipv snottebellen)
    inderdaad vreemd dat het neus-snuiten niet aangeboren is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s