Kind en Gezin

Vorige week werden we nog eens verwacht bij Kind en Gezin.

Ze volgt mooi haar curves van P25. Ze is 85cm en weegt 10,3 kg. 75% van haar leeftijdsgenootjes is groter en zwaarder, maar dat is hoegenaamd geen probleem, zolang ze haar eigen logische curve maar (ongeveer) volgt.

Geen prikjes deze keer, maar wel “examen”. Ik had al eens horen waaien dat ze gingen vragen om blokjes te stapelen. Nu, wij doen veel (afwassen, met de pop spelen, bootjes varen in de wasmand, liedjes zingen, versjes opzeggen, dansjes doen, verstoppertje spelen, kleuren, verven, fietsen, van de glijbaan slieren, bladeren harken, vijgen in spek draaien, de tafel zetten, afdrogen,…) thuis, maar blokken stapelen eigenlijk (bijna) nooit. Vorige week stak ik haar voor de lol enkele duploblokken in haar handen. Ik wilde wel eens zien of dat ging lukken, die toren maken. Jawel, Juffrouw Baele bouwde een toren van wel 6 blokken.

Goed, we namen plaats bij Dokter Baele (echt waar, naamgenoot!) en er werden blokken boven gehaald. Geen duploblokken, maar gewone blokken. Anna begon te stapelen. En duwen dat het kind deed, in de hoop dat die blokken ook in elkaar zouden klikken, zoals Duplo :-) Soit, ze slaagde voor de test.

Vervolgens mocht ze de blokjes in een doosje steken. Een doosje met een deksel met een vierkante uitsparing, een driehoekige, enz. Ze mikte elk blokje door de juiste opening. En fier dat ik was, op onze dochter. Zeker toen de arts zei dat ze deze fijne motoriek pas tegen 2,5 onder de knie zou moeten hebben. Ik blinken.

Tot zover het praktisch examen. Tijd voor het mondeling. “Waar is je buikje?”, vroeg de dokter. Anna antwoordde niet. Ze  wist toch wel waar haar buik was? Ze weet het begot al een maand of 7! De vraag werd nog eens gesteld. Na lang en dwaas kijken, wees ze eindelijk haar buik aan. En ja, ze wist ook waar haar mond, oren en handjes zijn.

Geslaagd met glans, die slimme dochter van ons. En hoewel je er in sé niks kan aan veranderen, toch ben je dus fier, hé.

Advertenties

4 gedachtes over “Kind en Gezin

  1. Ze is echt “bij de pinken”, ze verrast me telkens weer!
    Flink zo kleine meid:klein maar dapper!

  2. Die mensen van Kind en Gezin moeten zich echt vervelen als een kind nu al een echt “examen” moet afleggen. Bij ons was een antwoord van de ouders al voldoende. Om even de verveling van de verpleegster van Kind en Gezin te staven, ze stelde ook “strikvragen” zoals: “En was je het gezichtje goed met ZEEP”?
    Wij gaan nu gewoon rechtstreeks naar de kinderarts.

  3. Oh, maar ik noemde het “examen”, een echt examen was het natuurlijk niet. En ik heb helemaal niks tegen kind en gezin, de mensen die ik er al tegenkwam, waren heel sympathiek en vriendelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s