Deel 1: De combinatie peuterkindertje-lange autorit

Goh, ik kan niet zeggen dat we er naar uitkeken, naar die lange autorit naar de Pyreneeën. Zou het wel lukken, zo lang rijden met een peuter van 21 maanden op de achterbank? En wat als ze zou beginnen jengelen?

We vroegen raad aan zowat elke ouder die we tegenkwamen. Sommigen raadden ons aan om te vertrekken ’s avonds. “Dan vallen ze snel in slaap”.  Een collega vertelde dat zij altijd een aantal nieuwe kleine speelgoedjes kocht en dat haar dochter er dan af en toe eentje kreeg.  Anderen geven hun kind pilletjes tegen de wagenziekte die slaperigheid als neveneffect hebben. Nog andere zweren bij korte ritten en lange pauzes. De lijst raadgevingen die we kregen is eindeloos…

Wij kunnen ervaringsgewijs deze tips meegeven:

1. Als je ’s avonds vertrekt, wil dat niet noodzakelijk zeggen dat je kind snel de slaap vat. Plak de ramen af en zorg dat je kind niet teveel prikkels krijgt.  We vertrokken om 20u en Anna bleef klaarwakker tot 1.06u. Jawel, 1.06u!

2. Neem een cd kinderliedjes mee. Zing desgewenst mee. Maar neem aub niet de CD van De Pimpelpoentjes. Na 45 keren ben je die ergerlijke kinderstemmetjes echt wel beu.

3. Neem een verrassingskoffertje mee en steek er kinderpleisters met beestjes op in. Van alle nieuwe speelgoedjes was ze het meest opgezet met een pleister met een Kakkadil (krokodil) erop.

4. Speel van op de passagierszetel poppenkast met de lievelingsknuffel van je kind. Als je niet veel inspiratie hebt, begin je hier best niet te vroeg mee. Anna lag in een deuk toen ik  Rogerke met een fijn piepstemmetje liet spreken.

5. Geef het kind een tuut. Ook als het kind normaalgezien enkel een tuut krijgt om te slapen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s