En plots was december daar…

En werd Anna smoorverliefd op Roger. Zonder Roger gaan slapen, was geen optie meer. Voor alle veiligheid ging ik naar Bollebuik om Roger’s tweelingbroer te kopen. Je weet maar nooit…

Anna liep intussen al meer dan ze kroop. Ergens half november zette ze haar eerste pasjes zonder steun en sindsdien gaat het steeds vlotter. Enkel als ze heel erg moe is, valt ze om de 5 stappen om.

In december merkten we dat Anna’s haar serieus aan het groeien was. Die kale baby werd stilletjesaan een meisje met krulletjes. Tot mijn grote vreugde, ik wil zelf al een half leven krullen.

In september hoopte ik nog dat onze dochter ook zo’n leesbeest als haar ouders zou worden. En jawel, ze gaat tegenwoordig zelf haar boekjes halen, komt ze ons brengen en begint vervolgens aan ons benen te trekken om op de schoot genomen te worden. Haar collectie is intussen ferm uitgebreid:

1. voor haar verjaardag kreeg ze een boek van Vos en Haas. Het boek is bijna even groot als haar en staat vol leuke tekeningen.

2. De Boerderij met tekeningen van voertuigen, mensen, plaatsen en …dieren op de boerderij. Er is voorlopig 1 dierengeluid dat ze met veel trots en enthousiasme nabootst: het geknor van een varken!

3. Rupsje Nooitgenoeg. Een heel mooi boek over een ruspje dat heel erg veel honger heeft en heel erg veel eet. Na een hele week fruit, eet dat beest op zaterdag kaas, salami, taart, cake, worst en ook een zure bom. Hè? We zijn hier vooralsnog geen Nederlanders en ik blijf dat groene ding “kornisjon” noemen.

4. Een klein boekje over de verschillende dieren dat een klein eendje tegenkomt. Ook hier weer, enkel als ze het varken ziet, begint ze enthousiast te knorren.

4. Een boekje over Max en zijn beer. Mooi getekend, maar oh, zo saai.  Het verhaal begint met een voorstelling van de drie hoofdrolspelers, (kijk eens Woef/max/beer),Mmax houdt van beer, geeft hem een kusje, likt hem (?), smijt hem weg, in de pispot, Max is droevig en Woef pakt beer. Gedaan.

5. Een boek over een meisje dat ook Anna heet en samen met haar ouders de kerstboom versiert.

Over kerstbomen gesproken, voor het eerst in jaren haalden wij er eentje in huis. Hoog en droog werd hij op de bureau geplaatst zodat grijpgrage kinderhandjes geen kans maakten. Anna vond vooral de “isjes” de max. We denken dat ze de lichtjes bedoelt.

Advertenties

2 gedachtes over “En plots was december daar…

  1. ik heb van horen zeggen (want zelf zou ik het niet kunnen weten) dat je die knuffeldieren (het huidige, en het reserve-exemplaar) soms eens moet afwisselen, zodat van het reserve-exemplaar de “nieuwe” geur er wat van afgaat… want naar ’t schijnt merken die kleine sloebers dat. als het origineel exemplaar verloren gaat, en je denkt dan slim geweest te zijn door een reserve te kopen en die dan te geven (maar die is dan dus nog té nieuw) dan is ’t ook weer bleiterij…

  2. Ja, Roger 2 is al helemaal aanvaard. Anna liet Roger onlangs immers in de goot vallen en Roger 2 kwam vroeger dan verwacht van pas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s