Leesbeest

Mijn lief en ik zijn zot van boeken. ’t Zou cool zijn als Anna ook de geneugten van het lezen zou kunnen ervaren. In augustus kocht ik haar eerste boekjes en sindsdien “lezen” we regelmatig samen in haar boekjes.

Haar collectie tot nu toe:

1. Een knisperboekje met tekeningen van beestjes. Wat doet een ouder intuïtief? Wijzen naar de poes en vragen “Wat doet de poes?” om te eindigen met een hoge “Mi-i-i-auw!”.  Idem met de hond, het varken, het eendje en de vogel.  Maar hey, waarom steken ze daar tekeningen van egels en vlinders bij?

2. Een badboekje met tekeningen van badaccesoires. Een bal, een eendje, een gietertje, een vis, … Voorlopig spreekt de inhoud van het boek haar nog niet aan. Het boek is vooral interessant om op te sjieken.

3. Raad eens hoeveel ik van je hou? Dit boek telt een pagina of 4 teveel om Anna’s aandacht te houden. Vanaf dat Hazeltje zegt dat hij van Haas houdt tot aan het einde van de vallei, begint Anna te wriemelen.

4. Een soort moussen woordenboekje.  Niet echt voorleesbaar, eerder bedoeld als naslagwerk.

DSC_1308

DSC_1310

Advertenties

4 gedachtes over “Leesbeest

  1. Ik zal hier op mijn werk eens uitkijken naar een schoon stukje perkament om te transcriberen. Kwestie van de geschiedenismicroob ook al door te geven :-D “Komaan Anna, je kan het: in het iaer des heeren vijftienhondertsestig vijf daegen na Paesen …”

  2. Ik heb deze week ’s avonds het bezoek gehad van een egel op mijn terras.Als jullie nog eens langskomen kan ik het geluid van zo’n beest nadoen!

  3. Boekjes zijn meestal favoriet. Zo ook hier met onze kleine rakker. Het knisperboekje is goed voor de actieve momenten ;-). De voorleesboekjes houden de aandacht van onze anders heel actieve man vast. Dan zit hij met grote ogen naar de prentjes en naar ons te kijken. :-)
    Je kleine meid is ze ook goed aan het bestuderen :-D.

  4. Pingback: En plots was december daar… « Anna's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s