Waterratje

Dat ze graag in bad ging dat had ik eigenlijk al door vanaf dag 2. Dat pasgeboren minimensje genoot zichtbaar van het warme badje dat de vroedvrouw haar gaf. Mijn dochter zó zien genieten, deed me bijna bleiten (Leve de hormonen!). Maar daarover ging het nu even niet. Ook nadien, thuis, genoot ze van het dagelijkse badje. Sinds enkele maanden heeft ze een kameraard die mee in bad gaat; een klein geel badeendje. Een plezier dat ze heeft! Om te oefenen voor op reis (camping-sanitaire blok-douche-etc), ging ik de laatste weken met haar onder de douche. Water over haar hoofd? Even schrikken, maar nadien evenveel plezier.

Ik kocht in de Hema een klein opblaasbaar badje. ’t Heeft serieus dienst gedaan op reis. Dat oefenen onder de douche had niet echt gemoeten. ’t Was echt niet praktisch om Anna mee te nemen naar de sanitaire blok. Een klein kotje, een heel warme douchestraal, een buggy, ik ingezeept, zij al afgespoeld, nog nat, niet willen op de grond zetten wengens vieze vloer,  ’t was niet combineerbaar. Elke avond ging we warm water halen en we wasten haar in het Hemabadje.

Maar ook voor verfrissing in de namiddag, kwam het van pas. Kijk maar.

Waterratje from Juffrouw Baele on Vimeo.

Een gedachte over “Waterratje

  1. Die kreet in het begin gaf me het gevoel dat ik naar een documentaire aan het kijken was van een pas ontdekte soort :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s